Botànica

La Biblioteca rep el llegat del botànic Oriol de Bolòs

El fons documental del botànic Oriol de Bolòs i Capdevila (Olot, 1924 – Barcelona, 2007), s’incorporarà a la nostra biblioteca, en les diferents seccions de la sala i ha estat possible gràcies a la donació del seu fill, el professor d’Història Medieval de la UdL, Jordi de Bolòs i Masclans. 

Els fons està format per unes 200 monografies, sobretot de botànica, florística i geobotànica, publicacions periòdiques, com les de la secció de Botànica de l’Institut d’Estudis catalans, diverses revistes (Itinera geobotànica, Ecologia, Anales del Jardin Botánico de Madrid, etc.), alguns mapes amb la localització d’espècies vegetals i una important col.lecció de separates.

Aquestes separates, classificades i organitzades temàticament, i també per autor, constitueixen la part més interessant del llegat. Són fruit de l’intercanvi amb d’altres especialistes i col.legues, entre els quals s’hi troben experts francesos, anglesos i alemanys, i algunes d’elles estan dedicades i signades. Per exemple, la que du la signatura de Josias Braun-Blanquet, fundador de la fitosociologia, de qui Oriol de Bolòs en fou deixeble.

Oriol de Bolòs, deixeble de Pius Font i Quer, va ser professor de l’Escola de Biologia de la Universitat de Barcelona, autor de diverses publicacions entre les que destaca “Flora dels Països Catalans”, director de l’Institut Botànic de Barcelona, president de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans, conseller de la Institució Catalana d’Història Natural, guardonat també amb la Medalla Narcís Monturiol (1982), La Creu de Sant Jordi (1993) i el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1994).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s